Druppelbevloeiing

Vaak kost het veel tijd om je planten of bomen handmatig te besproeien. Een automatisch druppelbevloeiingssysteem neemt u het werk uit handen, waardoor het een heel effectief en tijdbesparend systeem is. Het bestaat uit een tyleenslang met kleine openingen op gelijke afstand, waarvan iedere gewenste afstand mogelijk is. Aan het einde van de slangetjes bevinden zich sproeipennen die in de aarde gestoken worden, waardoor het direct bij de wortel terecht komt. Doordat dit direct bij de wortel terecht komt, voorkomt u dat er overbodig water verspilt wordt en het een duurzame werking heeft wat de optimale groei van bomen en planten bevorderd.

Realiseert vakwerk op maat
Goede service en kwaliteit
Meer dan 10 jaar ervaring

Druppelslang op containervelden

Druppelbevloeiing is een effectieve en duurzame oplossing voor het beregenen van je gewas, waaraan veel voordelen zijn verbonden. Het systeem bestaat uit een tyleenslang waarin kleine openingen op gelijke afstand bevinden. Aan elke opening vind je een slangetje, waardoor het water vervoerd word naar de plant. Aan het uiteinde van deze slangen bevinden zich sproeipennen, welke gericht zijn om continu water te geven aan uw planten/bomen. Deze sproeipennen worden direct bij de wortels geplaatst, zodat er geen overbodig water verspild wordt. Dit geeft een duurzame werking, omdat het water efficient gebruikt word.

Maatwerk

Maatwerk oplossingen laten realiseren? MVL Beregening Techniek gaat graag voor je aan de slag! Vraag direct online een offerte aan.

Offerte aanvragen

Toepassingen voor druppelslang

Om te voorkomen dat er geen potten of kluiten op slangetjes worden gezet, is het belangrijk dat de PE leiding op hoogte word gemonteerd. Daarom is het gebruikelijk om kameleon druppelaars in de openingen van de leiding te plaatsen. Dit zijn drukgecompenseerde druppelaars die de basis van een verbinding vormen tussen een druppelleiding en het te druppelen oppervlak.

Capillair slangetjes

Vervolgens worden er capillair slangetjes aan de kameleon druppelaar gekoppeld, dit zijn dunne slangetjes welke een verbinding vormen tussen de druppelslang en de wortels van boom of plant.

Spraystakes

Aan het einde van deze capillair slangetjes worden spraystakes toegevoegd. Dit is een eenvoudige, maar doeltreffende sproeipen waarmee grote potten of kluiten effectief beregend kan worden. Deze sproeipennen plaats je bij de wortels, dit zorgt naast een optimale groei ervoor dat er zo min mogelijk water word verspild.

Waterspin

Naast dat er één capillair slangetje aan een kameleon druppelaar kan worden gekoppeld, is het ook mogelijk om meerdere capillair slangetjes aan een kameleon druppelaar te verbinden. Dit staat ook wel bekend als waterspin. Deze willekeurige kameleon druppelaar heeft vier uitgangen, dit maakt het mogelijk om vier capillair slangetjes eraan te verbinden voor een zo efficiënt mogelijke druppelbevloeiing.

Bevestigingmaterialen voor de druppelslang

Om een druppelslang op hoogte te plaatsen zijn er verschillende hulpmiddelen nodig, denk aan buisklemmen welke de druppelslang stevig vastklemmen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van kraantjes aan beide zijden. dit maakt het mogelijk om eenvoudig het water in de leiding te verwijderen.

Contact

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bel ons:
0488 - 740 031
Stuur een e-mail:
info@mvlberegeningtechniek.nl

Druppelbevloeiing

Heeft u er genoeg van om uw tuin telkens weer handmatig te besproeien en bent u geïnteresseerd in wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Met onze automatische beregeningssysteem kunnen wij u dit werk uit handen nemen, zodat u alleen nog maar de beregeningsinstallatie hoeft aan te zetten en deze zijn werk te laten doen. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Benader ons via telefoonnummer 0488-745473 of mail ons naar: info@mvlberegeningtechniek.nl .

Wij maken dan graag een afspraak met u om mee te denken in oplossingen voor uw border of kwekerij.